We groeien! Bekijk onze jobs

Energie prestatie certificaat of EPC

Verplicht document voor verkoop en verhuur van woningen
10K +

CERTIFICATEN

Wat is een EPC?

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een essentieel document dat verplicht is gesteld door de overheid bij de verkoop en verhuur van woningen. Het EPC biedt inzicht in de energie-efficiëntie van een woning en toont aan potentiële kopers en huurders hoe energiezuinig de woning is. Als specialisten in de vastgoedsector, verstrekken wij EPC’s die voldoen aan de overheidsvereisten.

Waarom is een EPC verplicht?

Het energieprestatiecertificaat is een verplicht document dat nodig is bij de verkoop en verhuur van een woning. De overheid heeft deze verplichting ingesteld om kopers en huurders te informeren over de energieprestaties van de woning. Het certificaat bevat belangrijke informatie over de mogelijke verbeteringen om de energie-efficiëntie te verhogen. Het helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en stimuleert de bewustwording van duurzaamheid en energiebesparing.

Welke documenten zijn handig voor het opmaken van een EPC

Bouwplannen en technische specificaties

Deze geven inzicht in de bouwconstructie, isolatiematerialen, ventilatiesystemen en andere relevante technische details van de woning. (lastenboeken, meetstaten, EPB, foto’s).

Facturen of documentatie van de woning

Als er recentelijk energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, zoals isolatie-upgrades, nieuwe verwarmingsinstallaties of zonnepanelen, zijn facturen of documenten die deze aanpassingen bevestigen waardevol. Maar ook andere oudere facturen zijn van belang.

Gegevens over verwarmings- en koelsystemen:

Dit omvat technische specificaties, leeftijd, onderhoudsrapporten en eventuele efficiëntieclassificaties van de verwarmings- en koelsystemen in de woning.

Contacteer ons

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, of u wil graag de mogelijkheid ontdekken om partner van Loyson Consult te worden, contacteer ons.

T. 0498 47 54 66
E. info@loysonconsult.be

2 + 9 =

Hé daar! Wij zijn op zoek naar:

Een energiedeskundige voor het opstellen van EPC attesten, om het team te versterken.