We groeien! Bekijk onze jobs

Asbestkeuring

Essentieel bij de verkoop van een woning
400+

KEURINGEN

Wat is een asbestkeuring?

Een asbestkeuring is een grondige inspectie van een woning om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen te identificeren. Asbest werd vroeger veel gebruikt in de bouw vanwege zijn brandwerende en isolerende eigenschappen, maar het is inmiddels bekend dat het een ernstig gezondheidsrisico kan vormen. Bij de verkoop van een woning is een asbestkeuring verplicht gesteld door de overheid om potentiële kopers te informeren over de aanwezigheid van asbest en eventuele risico’s.

Waarom is een asbestkeuring verplicht bij de verkoop van een woning?

De verplichte asbestkeuring bij de verkoop van een woning dient ter bescherming van kopers. Het stelt hen in staat om volledig geïnformeerd te zijn over de aanwezigheid van asbest in de woning en om weloverwogen beslissingen te nemen. Asbestvezels kunnen vrijkomen uit beschadigde materialen en bij inademing ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals longkanker en mesothelioom. Door een asbestkeuring uit te voeren, wordt de veiligheid van zowel de koper als toekomstige bewoners gewaarborgd.

Hoe verloopt een asbestkeuring?

Tijdens een asbestkeuring wordt een uitgebreide inspectie uitgevoerd om eventuele asbesthoudende materialen in de woning te identificeren. Dit omvat een visuele inspectie van zowel het interieur als het exterieur van de woning. Indien nodig worden er ook monsters genomen van verdachte materialen, die vervolgens in een laboratorium worden geanalyseerd. Op basis van de inspectie en de laboratoriumresultaten wordt een gedetailleerd asbestinventarisatierapport opgesteld. Dit rapport geeft een overzicht van de aanwezige asbesthoudende materialen, hun locaties en eventuele aanbevelingen voor verwijdering of beheer.

Bij de verkoop van een woning is het van groot belang om een professionele asbestkeuring te laten uitvoeren om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen en om de veiligheid van alle betrokken partijen te waarborgen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een asbestkeuring voor jouw woning te regelen.

Contacteer ons

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, of u wil graag de mogelijkheid ontdekken om partner van Loyson Consult te worden, contacteer ons.

T. 0498 47 54 66
E. info@loysonconsult.be

7 + 5 =

Hé daar! Wij zijn op zoek naar:

Een energiedeskundige voor het opstellen van EPC attesten, om het team te versterken.